top of page
Pretraživanje

GR8 Coffee Festival 2025 – Lauba postaje središte kave, znanja i ugostiteljske inovacije



Od 10. do 12. travnja 2025., zagrebačka Lauba postaje središnje mjesto okupljanja svih profesionalaca koji dijele strast prema vrhunskoj kavi. Drugo izdanje GR8 Coffee Festivala donosi još bogatiji program i sadržaj, s jasnim fokusom na stručnu edukaciju, održivost, inovacije i međusobno povezivanje unutar industrije.


Kava kao znanje, umjetnost i inspiracija

Festival se obraća svim razinama ugostiteljske struke – od onih koji žele unaprijediti kvalitetu u svakodnevnoj ponudi, do onih koji žele pratiti svjetske trendove i primjenjivati ih u vlastitom poslovanju. Poseban naglasak stavljen je na kvalitetu sadržaja i relevantnost gostiju.


Istaknute gošće iz svijeta barista:

  • Agnieszka Rojewska – svjetska prvakinja u kategoriji World Barista Championship 2018. i Coffee in Good Spirits 2022., čak 14 puta prvakinja Poljske u pet različitih disciplina.

  • Carmen Clemente – dvostruka svjetska prvakinja u Latte Artu (2022. i 2024.), poznata po svojoj kreativnosti i vrhunskoj preciznosti.


Njihova će gostovanja uključivati demonstracije, radionice i inspirativne razgovore koji će biti od posebne vrijednosti za bariste i voditelje ugostiteljskih objekata.


Ključni programi i edukacije

  • Latte Art Battle – natjecanje 12 odabranih barista u stvaranju umjetničkih remek-djela u šalici kave, uz podršku mlijeka Oatly i Kravica Belje.

  • Cupping radionice (četvrtak, 10. travnja) – stručna kušanja i analize Forest Coffee (Colombia Specialty Green Beans) i La Huella (Panama Specialty Coffee).

  • Masterclass "Kava u klasičnim i modernim koktelima" – vođeni program Dina Zukića Jakovića (četvrtak, 10. travnja u 18:00 h), koji uključuje pripremu koktela poput Irish Coffee i Espresso Martinija, s naglaskom na moderne tehnike poput vakuumske infuzije i gaziranja.

  • Predavanje nutricionista Nenada Bratkovića – “Kava – dobra ili loša za naše zdravlje?” (subota, 12. travnja u 10:00 h).


Posebni sadržaji i popratni program

  • MoM Talk: “Zašto mame piju hladnu kavu?” (petak, 11. travnja u 19:30 h) – Petra Ninčević, uz gošće Ivanu Šušković, Maju Vujčić Vračević i Gloriju Peranić, razgovara o izazovima majčinstva, balansa i svakodnevice uz dozu humora i osobnih iskustava.

  • Umjetničke radionice – "Cijanotipije tonirane kavom i čajem", pod vodstvom doc. art. Lea Popinjača i doc. dr. sc. Petra Krpana.

  • Književni panel – “Kava, ljubav i mrlje – priče iz života u zrnu espressa”, u petak 11. travnja u 18:30, s piscem Ivanom Jozićem.

  • Izložba grafika – autorica Vida Meić, koautorica knjige "Šaptanje bankomatima i druge nježnosti", predstavit će svoju prodajnu izložbu tijekom festivala.


Degustacije i inovacije

Posjetitelji će imati priliku kušati vrhunske speciality kave iz Latinske Amerike, koje donose bogate i slojevite arome, uz posebno odabrane craft čajeve koji nude drugačiju perspektivu na ritual ispijanja toplih napitaka.


Ljubitelji zdravijih alternativa moći će isprobati matchu u izvedbi brenda Materia, kao i fermentirane kombucha napitke Crobucha, koji donose osvježavajuće note inspirirane jadranskim otocima. Za one koji preferiraju nešto gurmansko, na raspolaganju će biti i artisan namaz od lješnjaka Brachatella, dok će posebnu pažnju zasigurno privući medovina Ferbežar – domaći slavonski proizvod koji spaja tradiciju, autentičnost i suvremeni pristup prezentaciji okusa.


Festival time postaje prava platforma, na kojoj se inovacija i vrhunski proizvod susreću s posjetiteljima otvorenima za nova znanja i doživljaje.


Partneri i izlagači

Festival okuplja više od 30 izlagača, među kojima su:

Kimbo, Lavazza, Sanremo, Nescafé, BFC, Viroplus (Lattiz), AB Plan (Latte Art Factory), Fiorenzato, HardTank, Stow (najcjenjenija pržionica speciality kave u Sloveniji) te brojni drugi proizvođači opreme, sirovina i napitaka za ugostiteljsku industriju.


Ovogodišnje izdanje dodatno obogaćuju zemlje partneri – Država Katar i Kraljevina Maroko, koje će predstaviti specifične kave sa začinima i tradicionalne slastice s Bliskog istoka.


After Work program i opušteno umrežavanje

U četvrtak i petak od 16:00 sati započinje After Work program uz glazbu DJ REA-e, koktele i neformalno druženje. Poznati chef David Skoko pridružit će se u četvrtak s gastro interpretacijom koja sljubljuje kavu i fine zalogaje, dajući festivalu dodatnu kulinarsku dimenziju.



Prijava i besplatne ulaznice za članove


Za članove Udruženja ugostitelja Zagreb osiguran je ograničen broj besplatnih ulaznica. Prijava je moguća putem e-maila: ured@zg-ugostitelj.hr 


Ostali zainteresirani mogu ulaznice kupiti putem službene stranice:



Kupnjom putem Entro platforme moguće je ostvariti popust od 20%.


Pozivamo sve ugostitelje, bariste, konobare, edukatore, voditelje objekata i partnere iz sektora da iskoriste ovu jedinstvenu priliku za stručno usavršavanje, inspiraciju i povezivanje s kolegama i liderima industrije. GR8 Coffee Festival donosi sadržaj koji oplemenjuje svaku razinu ugostiteljskog poslovanja.





 
 

© 2023 by Udruženje ugostitelja Zagreb

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Info

Udruženje ugostitelja Zagreb

OIB: 71055411476

MB: 03254313

IBAN: HR2223600001101352815

TEL: +385 1 2360 222

FAX: +385 1 2360 203

E-mail: ured@zg-ugostitelj.hr

Adresa

Radauševa 3

10 000 Zagreb

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak: 08:00 do 16:00

Stanka: 12:00 do 12:30

Subotom, nedjeljom i blagdanom ne radimo

Na vrh

bottom of page